Εργαστήριο Δημιουργίας Ευρωπαϊκού Βιογραφικού

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), μετά την επιτυχία του πρώτου εργαστηρίου δημιουργίας βιογραφικού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αποφάσισε να επαναλάβει τη δράση και σας προσκαλεί εκ νέου την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, από τις 12:00 έως τις 15:00, στο Εργαστήριο Υπολογιστών 1 της ΕΒΕ (2ος όροφος) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται από το προσωπικό της ΕΒΕ.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στόχοι:

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στη σύνταξη βιογραφικού, να γνωρίσουν την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (ChatGPT) και την αξιοποίησή της στη σύνταξη του βιογραφικού και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους ως προς την αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης σε χώρες της ΕΕ.

Δομή:

· Δημιουργία Δυναμικού Βιογραφικού: Καθοδήγηση βήμα-βήμα για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού βιογραφικού χρησιμοποιώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

· Ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας: Γνωριμία με την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα κατάρτισης και απασχόλησης (EURES) και την αξιοποίησή της.

· Τεχνητή Νοημοσύνη (ChatGPT): Ενημέρωση για την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (ChatGPT) και τη συμβολή της στον εμπλουτισμό του βιογραφικού.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή στην πλατφόρμα EURES (Εuropean Employment Services), εξατομικευμένη καθοδήγηση για τη δημιουργία του προσωπικού βιογραφικού και την αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Το εργαστήριο υποστηρίζει τους στόχους της ΕΒΕ στην εκπαίδευση ενηλίκων, μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων αναζήτησης και διαχείρισης πληροφοριών και συνάδει με τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και προγράμματα.