Εργαστήριο Δημιουργίας Ευρωπαϊκού Βιογραφικού

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, 12:00-14:00, στο εργαστήριο δημιουργίας βιογραφικού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό της ΕΒΕ στο εργαστήριο υπολογιστών 1, στον δεύτερο όροφο της ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέχρι 18 άτομα).

Στόχοι: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στη σύνταξη βιογραφικού, να γνωρίσουν την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (ChatGPT) και την αξιοποίησή της στη σύνταξη του βιογραφικού και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους ως προς την αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης σε χώρες της ΕΕ.

Δομή:

· Δημιουργία Δυναμικού Βιογραφικού: Καθοδήγηση βήμα-βήμα για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού βιογραφικού χρησιμοποιώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

· Τεχνητή Νοημοσύνη (ChatGPT): Ενημέρωση για την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (ChatGPT) και τη συμβολή της στον εμπλουτισμό του βιογραφικού.

· Ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας: Γνωριμία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα κατάρτισης και απασχόλησης (EURES) και την αξιοποίησή της.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή στην πλατφόρμα EURES (Εuropean Employment Services), εξατομικευμένη καθοδήγηση για τη δημιουργία του προσωπικού βιογραφικού και την αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Το εργαστήριο υποστηρίζει τους στόχους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) στην εκπαίδευση ενηλίκων, μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων αναζήτησης και διαχείρισης πληροφοριών και συνάδει με τη συμμετοχή της ΕΒΕ σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και προγράμματα.

Η παραπάνω δράση συνοδεύει την ειδική θεματική προβολή τεκμηρίων για την Ευρώπη με τίτλο «Η Ευρώπη ως κληρονομιά ερωτήσεων» που επιμελήθηκαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Αναγνωστηρίων-Δανειστικής Συλλογής και βρίσκεται στο ισόγειο της ΕΒΕ από 16/05/24 έως 17/06/24.