Εκδήλωση για τη μόνιμη έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Ιχνηλατώντας την ανθρώπινη παρουσία και ζωή». Έκθεση για τη μεταμόρφωση ενός τόπου.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σας προσκαλεί στην εκδήλωση, με αφορμή τη μόνιμη έκθεση «Ιχνηλατώντας την ανθρώπινη παρουσία και ζωή», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:00 στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).  

Η εταιρεία MONUMENTA, σε συνεργασία με την ΕΒΕ και το ΚΠΙΣΝ, με αρωγό την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) δημιούργησε την εν λόγω έκθεση τον Φεβρουάριο του 2022, ως ένα ταξίδι στην ιστορία των εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και τη συνδρομή των νέων τεχνολογιών.  

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τέσσερις ομιλίες επιστημόνων, προβολή της ταινίας «Ιχνηλατώντας την ανθρώπινη παρουσία και ζωή: Προφορικές Μαρτυρίες», καθώς και ξενάγηση στην έκθεση.  

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.  

 

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στις 11:00, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένας χώρος γεμάτος ιστορίες» και στις 13:00 θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση.   

Επιπλέον, θα υπάρχει διαθέσιμη οθόνη αφής στον χώρο της έκθεσης, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην ψηφιακή της εκδοχή όπως και στο σύνολο των ψηφιακών εκθέσεων της ΕΒΕ (27, 28, 29.09.2024, ώρες 10:00-13:00 και 17:00-20:00). 



 

29.09.2024 

11: 00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά 

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά, ηλικίας 10 έως 13 ετών 

Χώρος: Αίθριο ισογείου ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ 

Υλοποίηση: Ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΒΕ και MONUMENTA 

 

13:00 Ξενάγηση στην έκθεση 

Διάρκεια: 60 λεπτά 

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα 

Χώρος: Αίθριο ισογείου ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ 

Υλοποίηση: MONUMENTA 

 

Το σύνολο των δράσεων οργανώνονται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με τη MONUMENTA.   

Για δήλωση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την ξενάγηση πατήστε εδώ. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.