8η Κινητικότητα: Erasmus+ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και του Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η βιβλιοθηκονόμος και υπεύθυνη της Γενικής Συλλογής Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου καθώς και οι υπάλληλοι της Γενικής Συλλογής Βασιλική  Ηλιοπούλου και Ευγενία Καίσαρη επισκέφθηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχίας και άλλες βιβλιοθήκες της χώρας (Δημοτική Βιβλιοθήκη Πράγας, Εθνική Τεχνολογική Βιβλιοθήκη) κατά το διάστημα 17/6/2024 έως 21/6/2024.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι συμμετέχουσες γνώρισαν τη λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας και ειδικότερα  ενημερώθηκαν για τη διαχείριση των συλλογών, τόσο των φυσικών όσο και των ψηφιακών, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης και υποστήριξης χρηστών.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Γενικής  Συλλογής στις/στους υπαλλήλους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας. Επιτεύχθηκε έτσι η σύνδεση των μελών του προσωπικού των δύο χωρών καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στο κοινό.