3η Κινητικότητα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Φινλανδίας και τη Helsinki City Library

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και του Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η Ιωάννα Βρέντζου, υπάλληλος του Τμήματος Καταλόγων, επισκέφθηκε την Εθνική βιβλιοθήκη της Φινλανδίας καθώς και άλλες βιβλιοθήκες της χώρας (Οodi, Pasila City Library κ.α.) από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, συμμετείχε σε εργαστήρια που διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Φινλανδίας με έμφαση στην ανάπτυξη του ψηφιακού γραμματισμού ως ουσιαστικό κομμάτι της εκπαίδευσης ενηλίκων και της δια βίου μάθησης. Επιπλέον, ενημερώθηκε για τις τεχνικές που εφαρμόζονται σε Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες της χώρας, οι οποίες εξερευνούν την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνσης (Artificial Intelligence, AI) στην εκπαίδευση των φοιτητών.

Τέλος, παρουσίασε το έργο του Τμήματος Καταλόγων, ενισχύοντας την απήχηση του έργου που συντελείται στο Τμήμα σε ένα διεθνές ακροατήριο αλλά και τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.